2011. március 11., péntek

Öleelééés!!!!


"Az ölelés nem csupán kedves dolog.
Az ölelés ösztön, természetes válasz olyan érzésekre, mint a vonzódás, együttérzés, igény és öröm.
Az ölelés egyben tudomány is, egyszerű módszer: a támogatásé, a gyógyitásé, a gyarapitásé, eredményei mérhetőek és jelentősek.
Legmagasabb rendű formájában az ölelés művészet is
.(...)
Az ölelés továbbá csökkenti a feszültséget, segit álmatlanság ellen, karbanartja a kar és váll izmait. Nyújtózkodási gyakorlat lehet, ha alacsony vagy,hajolgatási gyakorlat, ha nagyon magas vagy. Áldásos alternativája a szabados szerelemnek, egészséges biztos alternativája az alkoholnak és a drogozásnak (Kábits, szeress - ne kábszerezz!) Erősiti fizikai meglétünk tudatát. Demokratikus: öleléshez bárki választható. Ökológiailag egészséges, nem árt a környezetnek. Energiatakarékos, mindenképp hőt őrző, hordozható, nem igényel különösebb felszerelést. Nem követel meg sajátos szinteret, ajtó küszöbétől az igazgatótanácsi ülésterem mélyéig, sekrestyétől  a focipályáig bármi hely kiválóan alkalmas egy ölelésre!
Boldog napokat még boldogabbá tesz, elviselhetetlen napokat elviselhetővé tesz Az összetartozás érzését erősiti, életünk üres helyeit betölti. Jótéteményei tovább hatnak azután is, hogy az ölelés maga abbamaradt. (...) 
Az ölelés jól esik, elűzi a magányt, segit legyőzni a félelmet, utat nyit az érzéseknek. Fokozza az önbizalmat("Hű! Ez a nő tényleg megölel engem!") Önzetlenségre nevel ("Alig hiszem, de tényleg szeretném megölelni azt a vén majmot!") Lassitja az öregedést; aki ölel, tovább marad fiatal. Segit az étvágy fékezésében; kevesebbet akarunk enni, ha ölelések táplálják szivünket - és ha foglalt a kezünk, mert másokat karolunk át."
 Kathleen Keating/Ölelések kiskönyve





V-tól kaptam ezt a kedvességet!
Nagyon szépen köszönöm!



A szabályok a következőek:
Linkelj be öt embert akiknek továbbadod a díjat és indokold meg pár szóban, hogy miért is gondolod úgy, hogy odaadod nekik ezt a nem is díjat, hanem inkább ölelést, vagyis talán a legjobb szó erre, hogy egy "igazi dicséret és egy virtuális ölelés" -t.
És szives engedélyét kérem az eredeti ajándékozónak! Beirnám a szabálykönyvbe, hogy az ölelésről szóló részletnek is be kell kerülnie.
Jó ölelkezést kivánok!


Továbbadom:
Noéminekakinek ugyanolyan csodás bejegyzései vannak mint amilyen csodás ő maga és a fia, és akit sajnos már régen  volt szerencsém megölelgetni.
Móninak, akitől sokat tanultam és sok sok ihletet kaptam és akinek a blogja igazi felüdülést jelent sokak számára.
Kanganak, akinek a gyöngycsodái nagyon tetszenek, és főleg az ahogy (ő maga irta), kitart és lépcsőzetesen, de halad előre.
Eszternek, aki az ilyesmit nem nagyon szereti, de mivel én ezt nem is dijnak tekintem hanem igazi meleg baráti ölelésnek, hát kedves Eszter fogadd szeretettel, azokért a csodálatos művekért amiket idevarázsolsz a néha kellemetlen tapasztalataid ellenére is. Örülök és köszönöm hogy kitartasz.
Hekkanak, akinek a Csigapöttömét és a Tavaszi Pöttykéjét egyenesen imádom
Szeretettel ölellek mindannyiotokat és kivánom hogy továbbra is élvezzétek az alkotás és örömöt adás élményét.







2 megjegyzés: